AirPrint en Google Cloudprinter

GoogleCloudDe wens voor ‘paperless offices’ blijft bestaan, maar desondanks hebben nog veel mensen behoefte aan de oude en vertrouwde printjes. En nu wij steeds vaker op verschillende plekken werken, wil je ook daar je printjes makkelijk kunnen maken. Maar, je wilt niet steeds de besturingssoftware van de aanwezige printer hoeven te downloaden en te installeren…

Printen in de ‘cloud’ biedt uitkomst. Je bestanden worden via het internet naar de printer verzonden en hierdoor maakt het niet uit of je printer in je eigen werkkamer staat of ergens in Azië. En het maakt ook niet uit of je vanaf je desktop, laptop, tablet of smartphone afdrukt.

AirPrintEr komen steeds meer ‘cloudprinters’ die rechtstreeks verbinding met het internet maken en dus niet op iedere pc ingesteld hoeven te worden. Printers die nog niet compatible zijn, kun je via een actieve pc (die met het internet verbonden is) toch in de cloud beschikbaar maken. Met AirPrint kun je rechtstreeks vanaf de iPad, iPhone, iPod touch of Mac printen. Voor Android-besturingssystemen is Google Cloudprinting beschikbaar. Airprint en Google Cloudprinting zijn allebei gratis.

Ga naar Airprint
Ga naar Google Cloudprinter